Așa o să arate noua mașină sport Renault Alpine

Abia ce au trecut câteva zile de la prezentarea conceptului Alpine Celebration că niște poze cu imaginile trimise de Renault pentru înregistrarea proprietății intelectuale au și ajuns în mod miraculos pe internet.

Nu e nimic miraculos aici, de fapt, imaginile trimise de producători pentru patente fiind o sursă constantă de informații în alb și negru și multe tonuri de gri după care ne putem face o idee despre cum vor arăta diferitele modele. Cele cu viitorul Renault Alpine, însă, arată puțin altfel decât ce am fost obișnuiți să vedem până acum.

De regulă, mașina apare cu un minim de detalii iar suprafețele lasă impresia că sunt mate, farurile nu au această transparență pe care o putem vedea la Alpine iar roțile nu sunt atât de precis reprezentate. Toate aceste lucruri plus felul în care arată oglinzile laterale și mânerele portierelor indică mai degrabă către faptul că imaginile nu reprezintă în proporție de 100% felul în care va arăta modelul final, fiind vorba poate despre un stadiu intermediar din procesul de dezvoltare.

renault alpine - autoexpert.ro (5)

Indiferent cum ar fi, Renault Alpine (numele nu e încă stabilit) pare gata de producție și are toate șansele să devină un model de succes dacă va reuși să combine priceperea în setarea șasiurilor arătată de inginerii RenaultSport și prețul mai mic cu care ne-a obișnuit producătorul francez.

renault alpine - autoexpert.ro (6)

Comparativ cu conceptul Alpine Celebration, modelul din imagini diferă prin câteva caracteristici: evacuarea centrală în formă hexagonală, îndepărtarea eleronului, montarea unui difuzor de aer mai discret și a unei lunete convenționale.

renault alpine - autoexpert.ro (4)

E inutil să spunem că interesul pentru această nouă mașină e foarte mare spre uriaș. Dacă Renault își va juca inteligent cărțile, modelul Alpine ar trebui să devină în Europa ceea ce Toyota GT86 nu a reușit s-o facă, deși primirea inițială a fost foarte bună. Europa are nevoie de o mașină sport adevărată, cu tradiție și pedigree, dar la un preț accesibil, iar Renault Alpine are șansele să fie ceea ce trebuie.

Adaugati comentariu