ASF: Noi tarife RCA de referință, din 18 mai

asigurările RCA

Noile tarife RCA de referință, calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor intra în vigoare pe 18 mai, a anunțat președintele instituției, Mișu Negrițoiu.

Șeful ASF a respins, de asemenea, ideea prelungirii plafonării tarifelor RCA, avansată de reprezentanții transportatorilor și chiar de parlamentari, considerând că o asemenea măsură nu este necesară. Negrițoiu consideră că nu există condiţii de majorare a preţului RCA după intrarea în vigoare a tarifelor de referinţă.

„Aşa cum este piaţa acum nu este nevoie de creşterea preturilor şi nu  anticipăm creşterea primei medii a RCA. Primele efective, la finalul  trimestrului I, sunt cu mult sub tarifele maximale, atât per total, cât şi la societăţi”, a declarat președintele ASF.

Potrivit statisticilor ASF, în primele trei luni ale anului, media tarifelor RCA a scazut cu 3%, la 727 lei. Pentru persoane fizice tariful mediu a fost de 533 lei, iar pentru persoanele juridice, de 1340 lei.

Și premierul Sorin Grindeanu s-a implicat în dezbaterea privind plafonarea tarifelor RCA. AFLĂ CARE ESTE POZIȚIA SA OFICIALĂ PE SITE-UL FLOTEAUTO.RO.

Adaugati comentariu