Asigurarea RCA se poate prelungi doar online, foarte simplu, pe perioada stării de urgență

Asigurarea RCA

Asigurarea RCA se poate prelungi doar online, foarte simplu, pe perioada stării de urgență. În contextul stării de urgență din România și a prevederilor din ordonanțele militare emise în ultima perioadă, pentru a limita pandemia generată de noul coronavirus, una dintre întrebările care au apărut în spațiul public a fost cea referitoare la situația în care șoferilor le expiră asigurarea RCA.

Indiferent de tipul acesteia, răspunsul oficial este că valabilitatea asigurării nu se prelungește în mod automat. De asemenea, conform unei informări emise de Grupul de Comunicare Strategică, deplasarea unei persoane pentru a contracta / a ridica o asigurare rca nu poate fi considerată o urgență, nefiind un motiv care să poate fi invocat drept situație de urgență sau pentru asigurarea nevoilor persoanei.

Te-ar putea interesa si

Premiile World Car of the Year 2020

Autoritățile au precizat în repetate rânduri faptul că tot ceea ce se poate rezolva de la distanță nu ar trebui să fie pretext pentru deplasarea în oraș. În condițiile în care încheierea / prelungirea unei asigurări RCA se poate face pe internet, în perioada următoare aceasta devine singura metodă considerată oportună, căci se evită deplasarea inutilă a persoanelor în spațiul public și interacțiunea prelungită.

Unul dintre cele mai cunoscute website-uri unde se poate încheia o asigurare rca online este www.rcalatineacasa.ro, care propune oferte de la toate companiile de asigurare din România. Se pot încheia aici 100% online asigurări auto pentru orice fel de autovehicul, de la automobile indiferent de regimul de utilizare – inclusiv pentru taxi, rent a car, distribuție, pază, curierat, școală de șoferi sau transport marfă. În funcție de datele introduse se generează automat oferte dedicate dintre care utilizatorul poate alege.

Asigurarea RCA se poate prelungi

Pentru asigurarea rca contractată online, plata se poate face și la livrare, cash, direct curierului, însă indicat în acestă perioadă este să se evite total contactul cu numerarul și să se facă și plata online, cu cardul, în momentul comenzii, prin sistem securizat simplu de folosit. Polița de asigurare este trimisă rapid pe adresa de email, iar polițele care depășesc 150 de lei se trimit prin servicii poștale, direct la cutia poștală, oriunde în țară. Începând cu această situație a stării de urgență, dovada poliței valabile se poate face și de pe telefonul mobil, tabletă, alt dispozitiv electronic sau prin orice formă de printare.

Clienții fac totul de la distanță, comod și simplu, având chiar posibilitatea de a plăti în rate fără dobândă cu ajutorul cardurilor de credit prin prisma parteneriatelor între comerciant și emitenții de carduri. În cazul celor de la rcalatineacasa.ro, facilitatea de plată în 6 rate online este oferită la folosirea de carduri de credit de la Credit Europe Bank (CardAvantaj), Banca Transilvania (Star BT), BCR (Cardul Bun de Plată), Alpha Bank și BRD Finance.

Nici valabilitatea ITP nu se prelungește pe perioada crizei, conform deciziei Registrului Auto Român. În acest caz, deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la staţiile agreate se poate realiza, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităţilor de bază ale persoanelor, situaţie prevăzută la punctul 2 al declaraţiei pe proprie răspundere, conform ordonanțelor militare. Se prelungesc automat alte acte, printre care permisul de conducere, autorizația dispecerat taxi, autorizația pentru taxi și vizarea acesteia, cartea de identitate și pașaportul.

 

.

 

 

Adaugati comentariu