ASIMO împlinește 10 ani

ASIMO a ajuns la un moment extrem de important și va sărbători a 10-a aniversare pe 31 Octombrie. Cu 10 ani în urmă Honda a creat un robot umanoid atât de avansat, încât a declanșat o adevarată revoluție în tehnologia roboților umanoizi.

Pentru a marca această dată, astăzi au fost lansate site-uri aniversare și filme, împreună cu noi imagini, secvenţe video, povestea dezvoltării și aplicații pentru smartphone. 

Aplicația software pentru iPhone și smartphone-uri cu platformă Android, “Aleargă cu ASIMO” îi prezintă pe ASIMO și alți roboți Honda ca personaje care pot interacționa cu utilizatorul. (Atât aplicația pentru iPhone cât și cea pentru Android vor fi disponibile în curând). 

Munca de cercetare a Honda în robotica umanoidă a început acum aproape un sfert de secol, iar 14 ani mai târziu, pe 31 Octombrie 2000, ASIMO a fost creat. De la dezvăluirea sa la Universitatea Tehnică din Darmstadt în iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat și influențat mii de oameni din regiune și a fost aclamat atât de ingineri cât și de oameni de știință. 

ASIMO a vizitat muzee de știință pe tot cuprinsul Europei, a întâlnit membrii familiilor regale și șefi de stat, a vizitat până și Parlamentul European. 

ASIMO face parte din programul Honda pe termen lung de cercetare și dezvoltare în robotică și mobilitate umană. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabil să ajute oamenii în viața de zi cu zi; un robot care va prelua unele dintre sarcinile care ne-ar ajuta să avem o viață mai ușoară și mai placută. 

Avantajele unui astfel de robot umanoid ar putea să nu fie limitate la mediul de acasă, ar putea include orice situație în care oamenii ar avea nevoie de ajutor și asistență. 

Honda își concentrează acum cercetarea în zona de dezvoltare a informației precum și pentru îmbunătățirea înțelegerii interacțiunii ideale și a relației între om și roboții umanoizi.
 
Scopul suprem al proiectului ASIMO este de a crea un robot umanoid cu adevarat utilizabil și să continue dezvoltarea sistemelor inteligente pentru a putea fi utilizate în celelalte produse Honda. Mai mult decât atât, Honda este partenerul multor proiecte educaționale europene, cu scopul de a inspira elevii și studenții să devină mai implicaţi în știință și inginerie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top