Asociația Constructorilor de Automobile din România are un nou Consiliu Director

Conducere ACAROM 2023 - Automobile

ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România și-a validat Consiliul Director care va gestiona activitatea entității până în 2026.

Într-o întâlnire care a avut loc la Timișoara, ACAROM – asociație patronală din care fac parte circa 170 de companii din domeniul producției de vehicule și componente auto şi-a ales conducerea pentru perioada 2023 – 2026.

Noul Consiliu Director ACAROM îl are ca președinte pe Mihai Bordeanu – Director General Automobile Dacia și ca vicepreședinți pe Mujdat Tiryaki – președintele Ford Otosan România și Silviu Badea – directorul general al grupului GIC.

„Trebuie să lucrăm împreună și să fim pregătiți pentru transformările actuale și viitoare ale sectorului auto. Numai printr-o colaborare constantă, deschisă și eficientă putem să ne asigurăm că industria auto va avea în România succesul pe care ni-l dorim. Salutăm pe această cale colaborarea pe care o avem cu reprezentanții autorităților naționale și ne dorim să o extindem astfel încât să avem un mediu de dezvoltare predictibil, echilibrat și sustenabil” a declarat cu această ocazie Mihai Bordeanu, președintele ACAROM.

Pe lângă președinte și vicepreședinți, din conducerea ACAROM mai fac parte Mihai Boldijar – director general Bosch, Adrian Sandu – secretar general ACAROM, Dumitru Chirleșan – rector Universitatea Pitești, Andreea Maria Radu – Director Afaceri Guvernamentale Ford România Services, Andrada Oana Verdeș – director general Leoni, Nicolae Movileanu – director general DeltaInvest, Cristian Nevzoreanu – director comunicare și afaceri publice Renault Group România și Alin Ioaneș – director general ROMBAT.

ACAROM este asociația națională a industriei auto din România din care fac parte circa 170 companii printre care se numără cei doi constructori locali de automobile – Automobile Dacia şi Ford Otosan România și sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaționale care produc componente auto, entități de cercetare – dezvoltare și universități tehnice. Firmele membre ACAROM generează anual o cifra de afaceri de peste 16 miliarde de euro şi asigură peste 117.000 locuri de muncă. ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile).

– ACAROM: Cifra de afaceri din industria auto românească ar putea ajunge la nivelul din 2019

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top