Aston Martin DBS Superleggera e aici cu toți cei 715 cai putere ai săi

Aston Martin DBS Superleggera (9)

Aston Martin DBS Superleggera este noul supercar al companiei, care vine să-l înlocuiască pe Vanquish, ieșit anul trecut din producție. Cu o structură ușoară, Superleggera este un super GT îmbrăcat în fibră de carbon și pus în mișcare de un motor V12.

Propulsorul V12 de 5.2 litri dezvoltă 715 cai putere și un cuplu de 900 Nm, începând cu 1.800 rpm. Motorul este cuplat la o transmisie automată ZF cu opt rapoarte. Sunt cifre care îl ajută pe Superleggera să intre în cercul exclusivist în care se află Ferrari 812 Superfast și Bently Continental GT Speed.

Aston Martin DBS Superleggera (12)

DBS Superleggera a primit și un diferențial mecanic cu alunecare limitată pe puntea din spate. Un sistem de evacuare cu supape active îi asigură o coloană sonoră pe măsura look-ului.

Constructorul britanic trece în contul noii sale creații o viteză maximă de 340 km/h. Mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Englezii susțin că Aston Martin DBS Superleggera combină reacțiile unui supercar cu rafinamentul unui super GT și nu este nici pe departe o brută, deși arată de parcă ar mânca asfalt la micul dejun.

Aston Martin DBS Superleggera (6)

Grila supradimensionată și proporțiile atletice îi asigură o imagine intimidantă. Liniile senzuale ale noului Superleggera integrează și elemente de aerodinamică activă. Șasiul din aluminiu, care și-a făcut apariția odată cu DB11, vine cu suspensie multi-link pe puntea spate și cu suspensie cu basculă dublă pe puntea din față, dar și cu amortizoare adaptive, în versiune standard. Trei moduri de rulare sunt disponibile la bordul lui Supperleggera, pentru cel care ia loc în scaunele îmbrăcate în piele neagră și Alcantara: GT, Sport și Sport Plus. Șoferul beneficiază și de acces fără cheie, o cameră cu vedere la 360 de grade, sisteme de asistență la parcare, navigație și hot-spot WiFi.

Aston Martin DBS Superleggera (11)

În Marea Britanie, prețul de pornire este de 225.000 de lire sterline, iar în Germania, de 274.994 de euro. Primii clienți își vor primi mașinile începând cu cel de-al treilea trimestru al anului. O versiune cabrio este așteptată să-și facă apariția anul viitor.

Șapte noi mașini are de gând Aston Martin să lanseze în șapte ani. Pe lista britanicilor se află și un SUV, programat pentru 2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top