Aston Martin DBX este primul SUV din istoria mărcii britanice

Una dintre cele mai importante premiere de la Salonul Auto de la Los Angeles a fost primul SUV produs de marca britanică Aston Martin.

Acesta poartă numele Aston Martin DBX și a fost dezvoltat de la zero pe o platformă complet nouă. Proiectul a debutat în 2015, noul model având nevoie de o lungă perioadă de testare. Aston Martin a folosit o structură pe bază de aluminiu, greutatea noului model DBX fiind de 2.245 kg.

SUV-ul britanic are 5.039 mm lungime, 2.200 mm lățime și o înălțime de 1.680 mm. Ampatamentul modelului DBX este de 3.060 mm. Garda la sol este de 190 mm, dar suspensia adaptivă permite mărirea acesteia la 235 mm.

La nivel de design, DBX adoptă stilul specific mărcii britanice, partea frontală fiind dominată de grila radiatorilui. Jantele folosite pentru modelul DBX au diametrul de 22 inch.

Puterea noului model este furnizată de o versiune nouă motorului twin-turbo V8 de 4.0 litri. Acesta furnizează 550 CP și 700 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.5 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 290 km/oră.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu nouă trepte. Cel de la volan are la dispoziție șase moduri de condus, patru dintre ele fiind dedicate șoselei, iar două pentru drumurile neasfaltate.

Noul model va fi fabricat în uzina Aston Martin din St. Athan, Țara Galilor, Marea Britanie, iar primele unități vor fi livrate anul viitor. Prețul de pornire pentru piața din Germania este de 193.500 euro.

Adaugati comentariu