Aston Martin va adauga în gamă două modele electrice începând cu 2025

Președintele mărcii Aston Martin, Lawrence Stroll, a declarat pentru Financial Times că marca britanică va produce un model sport electric și un SUV electric începând din 2025.

În cadrul unui interviu acordat de Lawrence Stroll publicație The Financial Times, președintele Aston Martin a confirmat că marca britanică va produce un SUV și un model sport cu propulsie electrică în Marea Britanie, la Gaydon.

Aston Martin – 2 modele electrice în 2025

Lawrence Stroll

Mercedes-Benz deține 20% din Aston Martin și cel mai probabil va furniza baterii și motoare electrice pentru viitoarele modele Aston Martin electrice.

Stoll confirmă afirmația CEO-ul Tobias Moers, care spunea anul trecut că Aston Martin va lansa un model electric cu tehnologie Mercedes-Benz undeva în perioada 2025-2026. Anterior, Aston Martin avea în plan lansarea unei versiuni electrice a sedanului Rapide, dar acest plan a fost abandonat.

Primul model electrificat din gama Aston Martin va fi o versiune hibrid a SUV-ului DBX ce va fi lansat la finalul acestui an. Acesta va folosi, cel mai probabil o versiune plug-in hybrid a trenului de rulare bazat în jurul propulsorului 4.0 twin-turbo V8.

Aston Martin nu va renunța însă la motorizările termice. Marca britanică specializată în modele sport va continua să producă motoare cu combustie internă și după anul 2030.

Via Autocar

Adaugati comentariu