Aston Martin intră în Formula 1: Aston Martin Red Bull Racing

Aston Martin și Red Bull duc mai departe colaborarea de succes începută cu hypercarul Valkyrie, producătorul britanic intrând din 2018 în Marele Circ.

Astfel, din următorul sezon de Formula 1, Aston Martin devine partener de inovație și principalul sponsor al Red Bull Racing, echipa urmând să fie redenumită Aston Martin Red Bull Racing.

Parteneriatul tehnic va include în viitorul apropiat și un nou centru de performanță avansată care va fi creat la campusul Red Bull Racing în cursul acestui an, permițând o relație de lucru mai strânsă între cele două părți, atât în ceea ce privește tehnologia dedicată mașinilor de F1, cât și pe cea a modelelor de stradă. Deschiderea noului centru este așteptată să genereze 110 noi locuri de muncă, personalul responsabil de proiectarea și de ingineria viitoarelor mașini sport dezvoltate de cele două companii.

Cooperarea anunțată astăzi de Red Bull și Aston Martin poate deschide ușa pentru livrarea unui motor pentru Red Bull de către Aston Martin. Desigur, pentru moment, parteneriatul este unul strict de imagine, fără niciun fel de implicații de natură tehnică. În cazul în care englezii vor livra un motor pentru Aston Martin Red Bull Racing, acest lucru va fi posibil doar din 2021, din cauza noilor reguli din F1, deocamdată Red Bull folosind în continuare motoarele Renault.

Relația dintre cele două companii a debutat în 2016 și are ca rezultat și noi supercaruri dezvoltate pentru drumurile publice. Aston Martin Valkyrie, așteptat pe piață în 2018, este primul hypercar extrem dezvoltat de Aston Martin în colaborare cu Red Bull. Aston Martin scrie că Valkyrie „[…] este prima dintr-o linie de produse”, așa că ne așteptăm la apariția altor modele de înaltă performanță semnate de cele două companii.

Adaugati comentariu