Aston Martin produce 25 unități Aston Martin DB5 ale agentului secret James Bond

Aston Martin DB5 James Bond

Incredibil dar adevărat. Aston Martin reeditează legendarul Aston Martin DB5 din 1964 dar nu ca o replică a versiunii de atunci ci ca un model exclusiv care are toate echipamentele pe care le-a avut mașina din filmele cu James Bond. Producția a început deja.

Aston Martin vrea să stoarcă maximum din tradiția sa și din apariția modelelor sale în filmele cu agentul secret 007 James Bond. Astfel, britanicii au creat o serie specială care se numește “Continuation Projects”. În cadrul acestei serii speciale, Aston Martin reeditează modele istorice celebre.

Primul a fost Aston Martin DB4 GT în 2016. Cele 25 exemplare construite au fost vândute colecționarilor pentru 1,7 milioane euro.

Vezi trailerul următorului film James Bond No Time to die

Acum împreună cu casa de producție EON care a realizat aproape toate filmele din seria James Bond, Aston Martin a început producția în vechea locație din Newport Pagnell a 25 de unități Aston Martin DB5 din filmul Goldfinger.

Nu lipsesc mitraliera și scutul antiglonț 

Replica modernă a mașinii are absolut toate gadgeturile mașinii originale care a jucat în film, adică plăcuța rotativă de numere, scutul de protecție antiglonț din spate, mitraliera de la faruri și mașina de fum.

Gadgeturile sunt create împreună cu Chris Corbould care a câștigat Oscarul pentru efectele speciale și care este supervizorul de efecte speciale al filmelor cu James Bond.

Cele 25 exemplare vor fi disponibile doar în culoarea originală din film Silver Birch.

După debutul în „Goldfinger”, Aston Martin DB5 a apărut în alte șase filme cu James Bond: 1965 în „Thunderball” (Sean Connery), 1995 în „Golden Eye”, 1997 în „Tomorrow Never Dies” (ambele Pierce Brosnan) , 2006 în „Casino Royale”, precum și în „Skyfall” 2012 și „Spectre” 2015 (toate trei cu Daniel Craig).

Replica DB5 din “Goldfinger” va costa 3,1 milioane euro plus taxe. Fiecare unitate este realizată manual și înseamnă 3.000 de ore de muncă.

Prețul este foarte mare dacă ținem cont de faptul că mașina nu poate fi înmatriculată și deci nu va putea circula pe drumurile publice.

Aston Martin DB5 a fost prezentat în 1963 ca succesor al lui DB4 și avea un motor cu șase cilindri în linie cu blocul din aluminiu de 4,0 litri care transmitea puterea la roțile spate prin intermediul unei cutii ZF cu 5 trepte.

Cu trei carburatoare, motorul dezvolta 286 CP și permitea atingerea unei viteze maxime de 233 km/h.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top