Aston Martin și Bowmore lansează o sticlă de whisky în valoare de 50.000 lire

Aston Martin s-a asociat cu reputata distilerie scoțiană de whisky single malt Bowmore pentru a crea o sticlă specială inspirată de modelul DB5.

Un whisky special numit Black Bowmore DB5 1964, distilat acum 56 de ani va fi îmbuteliat în doar 25 de sticle create cu ajutorul celor de la Aston Martin. Fiecare recipient este de fapt un cilindru de la modelul Aston Martin DB5, transformat în sticlă.

1964 este un an cu o semnificație aparte pentru ambele companii britanice. Aston Martin se bucura de succesul modelului DB5, lansat un an mai devreme, în 1964, modelul DB5 devenea cea mai celebră mașină din lume datorită agentului 007, James Bond.

Pentru Bowmore, 1964 este anul în care era distilat whisky-ul Black Bowmore, ce avea să devină unul dintre cele mai rare și căutate single malt-uri din lume.

Ediția lansată împreună cu Aston Martin va fi apreciată în special de colecționari. Fiecare dintre cele 25 de sticle în formă de piston costă 50.000 de lire sterline și este prezentată într-o cutie însoțită de o carte ce cuprinde istoria distileriei Bowmore.

Seria limitată va fi lansată în această toamnă.

Via Aston Martin, Motor1

Adaugati comentariu