Aston Martin Valkyrie: Noul hypercar extrem realizat cu Red Bull

Aston Martin Valkyrie este numele noului hypercar britanic dezvoltat alături de Red Bull Advanced Technologies. Cunoscut anterior drept Aston Martin Red Bull AM-RB 001, acesta și-a sărbătorit premiera europeană la Geneva.

Termenul Valkyrie provine din mitologia Norse scandinavă și definește o zeitate de sex feminin ce decidea soarta soldaților într-o bătălie, mai precis cine urma să supraviețuiască și cine avea să moară.

Valkyrie va costa 2-3 milioane de lire sterline și va fi produs în doar 150 exemplare, fiind un hypercar hibrid cu tracțiune spate și un motor V12 aspirat de 6,5 litri și cel puțin 900 CP, montat central și dezvoltat de Cosworth. Aceasta va fi cuplat la un sistem de recuperare a energiei de tip KERS care va suplimenta puterea dezvoltată motorul termic, sistem inspirat din Formula 1.

Valkyrie va afișa un raport CP/kg perfect, de 1:1, urmând să fie chiar mai rapid decât un monopost de Formula 1. Masa la gol nu va depăși o tonă, Valkyrie fiind construit în jurul unei structuri MonoCell din fibră de carbon, livrată specialiștii de la Multimac.

Aston Martin Valkyrie -9

Adaugati comentariu