Aston Martin Vanquish Zagato intră în producție!

Aston Martin Vanquish Zagato

În urma succesului de care s-a bucurat la festivalul Vila d’Este, Aston Martin Vanquish Zagato va beneficia de o producție de serie! Una restrânsă, firește, așa cum stă bine oricărui model exclusiv.

Modelul anglo-italian este rezultatul cele de-a cincea colaborări dintre Aston Martin și Zagato, o relație începută acum peste 50 de ani. Designul aduce laolaltă elemente comune de la modelele Vulcan, One-77 și CC-100 și utilizează panouri de caroserie de dimensiuni mari, pentru a elimina lufturile, deci pentru a ameliora coeficientul de rezistentă la aer. Un exemplu este acela al masivelor aripi spate, care includ montanții, marginile plafonului și panoul dintre stopuri, toate într-un singur element.

Aston Martin Vanquish Zagato

Britanicii au decis să păstreze V12-le natural aspirat, de 6 litri, cu care era echipat și prototipul prezent la show-ul de luna trecută. În plus, au dat și detalii despre performanțele acestuia: cei 592 CP acatapultează eleganta bestie la 100 km/h în 3,5 secunde, cu 3 zecimi mai rapid decât modelul standard Vanquish.

Aston Martin Vanquish Zagato

Vestea bună: 99 de bucăți vor părăsi liniile de asamblare, deci poate ajunge unul și prin România. Vestea proastă: toate sunt deja vândute. Sau, cel puțin, așa spun sursele din interiorul companiei. Vestea izbăvitoare: probabil că n-ați fi avut 500.000 de lire sterline pentru a vă cumpăra un exemplar. Vestea amuzantă: cei care și-au achitat modelele, vor trebui să aștepte până la primăvara anului viitor ca să pună mâna pe ele. Iar noi, restul, să ne delectăm gratuit simțurile chiar acum cu un clip filmat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, avându-l în prim-plan pe Aston Martin Vanquish Zagato.

Sursa: Aston Martin

Adaugati comentariu