Astra Asigurări a intrat în faliment. Decizia este definitivă.

Cei mai periculoși șoferi accident

Curtea de Apel Bucureşti a admis definitiv cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment în cazul societăţii Astra Asigurări.

Curtea de Apel a respins mai multe apeluri declarate în acest dosar şi a menţinut decizia din decembrie 2015 luată de Tribunalul Bucureşti prin care s-a aprobat deschiderea procedurii de faliment în cazul Asigurare — Reasigurare Astra SA.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august 2015, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială.

Conform legii, falimentul unei societăţi de asigurare este hotărât de către o instanţă judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) va efectua plăţile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).

accident

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA, preluând, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, şi 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare.

Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de poliţe şi 51.566 de dosare daună; în Germania — 6.128 de poliţe şi 193 de dosare de daună; în Slovacia — 22.752 poliţe şi 642 dosare de daună; în Ungaria — 191.241 poliţie şi 4.809 dosare daună.

Conform Digi24, FGA a aprobat deja la plată un număr de aproximativ 4000 de dosare, reprezentând totuși doar o mică parte din numărul total de 30.000 de cereri de plată. FGA a preluat de la Astra un număr impresionant de peste 50,000 de dosare la sfârșitul anului trecut, la care se adaugă alte mii deschise de FGA de atunci și până în prezent.

Deși nu toți păgubiții au făcut cereri pentru a primi banii, odată cu decizia falimentului e de așteptat ca numărul cererilor să crească într-un mod impresionant. Sumele vor fi plătite începând din această săptămână, iar depunerea cererilor pentru deschiderea dosarelor de daună are termen limită 23 mai. Valoarea maximă a despăgubirii este de 100.000 de euro. Este interesant de văzut cum se va umple gaura din visteria FGA. Poate prin majorarea polițelor de asigurare?

Astra Asigurări este deţinută de The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider (99% din acţiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Surse: floteauto.ro, digi24.ro

Adaugati comentariu