Atac chinezesc: Qoros GQ3

China nu numai că a devenit una dintre cele mai importante piețe pentru producătorii auto, dar plusează puternic și la capitolul construcție. După câteva încercări mai puțin reușite, producătorii chinezi dau semne că și-au învățat repede lecțiile. Un exemplu în acest sens este noul Qoros GQ3.

Qoros este un nume prea puțin cunoscut în lumea auto. Deocamdată! Producătorul independent din China pregătești lansarea unui model destinat (și) pieței europene, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, din 2013 (7-17 martie).

GQ3 este un model de clasă compactă dezvoltat de o serie de specialiști care au activat în industria auto europeană. De aici și țelul acestora de a crea un produs de calitate, cu finisaje în ton cu pretențiile clientului de pe bătrânul continent. Alte aspecte importante urmărite au fost obținerea unui spațiu interior cât mai generos și a unor rezultate bune la testele de siguranță.

Design-ul noului model este opera unei echipe coordonate de Gert Volker Hildebrand și a fost produs în studiourile companiei din Munchen și Shanghai. S-a urmărit în principal direcția actuală de design urmată de producătorii de succes din Europa și se vrea a fi și tendința pe care o vor adopta și alte modele viitoare Qoros.

La interior s-a pus accent pe calitatea fabricație, scopul fiind acela de a oferi unul dintre cele mai atent lucrate habitacluri din portofoliile producătorilor chinezi. Consola centrală va integra o unitate multimedia cu ecran generos, de opt inch. care va avea un sistem de operare și aplicații inspirate din cele pentru telefoanele mobile inteligente. Unitatea va fi oferită standard pentru toată gama GQ3.

Tot standard vor fi oferite și airbag-urile frontal, cele laterale și cele cortină, alături de centuri de siguranță inteligente. Structura de rezistență a fost proiectată pentru a oferi un maxim de protecție pasagerilor în cazul nefericit al unui eveniment rutier, Qoros GQ3 devenind astfel unul dintre cele mai sigure automobile produse în China.

Debutul pe piața asiatică se va produce în a doua jumătate a anului 2013, în timp ce pentru clienții europeni Qoros GQ3 va fi disponibil spre sfârșitul anului. Despre preț nu se știe deocamdată nimic, dar putem bănui că va fi unul dintre argumentele principale ale noului venit.

Adaugati comentariu