Atac olandez în Dakar

După ce a reușit să-și impună un pilot în primele trei poziții ale clasamentului general, Iveco a reușit să treacă în contul său și prima victorie de probă specială în Raliul Dakar, în PS4.


Prima probă maraton a celebrei curse Dakar s-a încheiat cu victoria pilotului Gerard de Rooy cu un Iveco Powerstar. El s-a impus în fața liderului provizoriu al competiției din categoria camioanelor cu 37 de secunde și cu peste un minut în fața ocupantului locului secund din clasament, Hans Stacey. Pe poziția a patra în etapă a reușit să se impună pilotul argentinian Frederico Villagra, dar care își păstrează poziția  a treia din clasamentul general provizoriu al competiției.

516 VAN GENUGTEN TON VAN LIMPT ANTON VAN EERD PETER (nld) IVECO action during the Dakar 2016 Argentina Bolivia, Etape 4 - Stage 4, Jujuy - Jujuy, from January 6, 2016 , Argentina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Cursa a fost afectată serios de furtunile din ultimele zile, plecarea din parcul de service dinaintea etapei a patra făcându-se cu ajutorul unor tractoare din cauza mocirlei și noroiului formate.

În 2012, Iveco a reușit să câștige celebra cură de anduranță, avându-l alături tot pe pilotul olandez Gerard de Rooy. Anul acesta, Iveco a aruncat în bătălie patru camioane de competiție și încă șapte camioane de asistență tehnică. Acestea sunt pilotate atât de veterani ai echipei DeRooy cât și de piloți cooptați din acest an. Un exemplu este argentinianul Federico Vilagra care a reușit să se mențină pe poziția a treia a podiumului general provizoriu, iar celălalt este cehul Ales Loprais care, cu toate că este pentru prima oară în Dakar, a reușit să țină destul de bine pasul.

Adaugati comentariu