Atenție! Din 15 august se aplică în București noul regulament de parcare

locuri de parcare

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat astăzi că, începând cu 15 august, șoferii care parchează în București riscă amenzi şi blocarea mașinilor dacă nu respectă regulile de parcare.

Conform lui Nicușor Dan, aplicarea noului regulament de parcare începe din 15 august „pentru a învăţa bucureştenii” cu aplicarea acestuia.

„Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede şi tarife şi sancţiuni, pentru că el nu a fost aplicat până acum şi decizia este de a-l aplica şi se referă la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestionează. Şi decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obişnui, după cum ştiţi, avem un trafic mai redus în luna august şi traficul mare începe în luna septembrie, când încep şcolile şi se termină şi concediile. Decizia a fost luată pentru a învăţa bucureştenii pentru aplicarea acestui regulament”, a precizat Nicuşor Dan.

Referitor la modul în care va fi aplicat regulamentul, edilul a spus că acesta a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului General şi este în vigoare.

„Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de Consiliu General. El va fi aplicat. Acest regulament prevede nişte tarife orare şi prevede nişte sancţiuni. Dacă nu mă înşel, 200 de lei este amenda dacă parchezi şi nu plăteşti locul pe care l-ai ocupat. Dacă sancţiunea persistă, vor fi blocate roţile”, a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit unei hotărâri din 2019 a Consiliului General, Capitala este împărțită în trei zone, iar șoferii vor putea parca doar pe locurile special amenajate, cu plată.

Tarifele de parcare se aplică doar pe străzile gestionate de Primăria Municipiului București și nu pe străzile gestionate de primăriile de sector.

În Zona 0 tariful este de 10 lei/oră, în timp ce în Zona 1 parcarea costă 5 lei/oră, iar în Zona 2 prețul este de 2,5 lei/oră.

Pentru riverani există tarife și abonamente diferite.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top