Atenție la drum! Cod galben de vânt și ninsori până la ora 20:00

cod galben de ninsori

Aproape jumătate de țară este sub zăpadă. Este cod galben de vânt și ninsori în 17 județe. S-au înregistrat deja 11 accidente rutiere în București, iar călătorii au înghețat în stații.

Începând de astăzi și până vineri dimineața, vremea va fi deosebit de rece și va continua să ningă, așa că dacă nu ați trecut încă la anvelope de iarnă, ar fi bine să vă lăsați mașinile acasă. Au avut loc deja 11 accidente rutiere în București. Se anunță un strat consistent de zăpadă, de 10, chiar 15 centimetri, arată prognoza emisă de ANM.

Codul galben de ninsoare și vânt vizează județele Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Ilfov, Călărași, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanța și Galați.

Peste 11.000 de pompieri, polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru a interveni în zonele în care vor fi solicitați. Autoritățile iau măsuri speciale pentru bolnavii cronici, care au nevoie de dializă, dar și pentru femeile însărcinate. S-ar putea recurge la transportarea preventive a acestora la spital.

În sud-estul țării, vântul poate atinge viteze de până la 75 km/h. Va fi viscol puternic, iar vizibilitatea va scădea sub 100 metri, așa că autoritățile le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile meteo și la condițiile de drum.

Se anunță ninsori și în Moldova, însoțite de viscol și maxime termice negative.

Traficul feroviar a fost afectat de ninsorile abundente. Se înregistrează întârzieri mari și anulări de trenuri, dar nicio cursă aeriană nu a fost anulată din cauza condițiilor meteo pe aeroportul Henri Coandă din București.

Adaugati comentariu