Au început vânzările pentru noul Mercedes-Benz Clasa M

Noua generație ML poate fi comandată de la dealerii Mercedes-Benz, iar primele livrări pentru clienții europeni vor debuta în luna noiembrie.

Mercedes-Benz a vandut peste 1.2 milioane de unitati Clasa M in cei 12 ani de prezenta pe piata, cifra ce plaseaza SUV-ul german pe prima treapta in clasa lui. Noua generatie, a treia la numar, va trebui, cel putin, sa mentina succesul acestui model, daca nu sa il si depaseasca.
Citeste testul cu Mercedes-Benz ML350 CDI model 2010

Evolutia stilistica este cat se poate de evidenta pentru noul ML. La prima vedere nici macar un element nu mai aminteste de vechea generatie, de la grila redesenata a radiatorului pana la stopurile dispuse pe orizontala cu o forma noua in gama Mercedes-Benz. Linia laterala aduce un pic a GLK, la fel si forma oglinzilor cu semnal tip LED integrat. In interior, clasicismul pare a fi coordonata principala, cu un layout aerisit dominat de materiale nobile din categoria lemn, piele si aluminiu.

Directia principala de dezvoltare pare a fi eficientizarea, cu emisiile de CO2 si consumul de combustibil scazute cu pana la 25% fata de generatia pe care o inlocuieste. Siguranta a fost si ea abordata cu maxima seriozitate: pana la 9 airbaguri, sistemul Attention Assist, Pre-Safe, Brake Assist si optional Active Lane Keeping Assist si Active Blind Spot Assist.

Strategia de lansare a noii generatii include vanzarea unui model intitulat „Edition 1” care va beneficia de un interior cu detalii speciale si un pachet de exterior AMG. Pretul pentru acest model porneste de la suma de 55.700 euro fara taxe. Versiunile standard pornesc de la un pret ceva mai jos: ML 250 BlueTEC 4MATIC – 46.200 euro, ML 350 BlueTEC 4MATIC – 49.350 euro, ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY – 47.700 euro.

Adaugati comentariu