Audi a livrat 119,800 de automobile premium în luna Februarie

Constructorul celor patru inele a livrat clienţilor din întreaga lume un număr de 119,800 automobile, cu 8,5 procente mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut. Dacă în China, livrările au crescut uşor, cu 1.8%, în America de Nord şi Europa au scăzut cu 14,3%, respectiv 12,8%. Dintre modelele noi, cel mai bine s-a vândut Audi A8 care a înregistrat o creştere de 30.2%.

 

„Efectul introducerii testelor WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) a fost resimţit şi în luna februarie”, a spus Martin Sander, vicepreşedintele departamentului global de vânzări al Audi AG. „Totuşi, există o cerere foarte mare pentru modelele noi şi dorim să extindem gama electrică din portofoliul premium. Primul nostru SUV premium complet electric – Audi e-tron – contribuie la vânzările realizate în februarie”, a adăugat acesta.

In China, Audi a crescut livrările în ciuda festivităţilor prilejuite de Anul Nou Chinezesc. Gama locală se bazează pe modelul Audi A4L, ale cărui vânzări au crescut cu 16,7% (10,888 unităţi). 1,337 de chinezi au cumpărat varianta lungă a modelului Audi Q2 produsă exclusiv pentru această piaţă. Citește continuarea pe https://www.autoexpertindustry.ro/

 

Adaugati comentariu