Audi A1 1.2 TFSI 86 CP „Competition Pack”

Competition Pack îi oferă lui A1 un plus de personalitate, fiind acum mai sportiv şi deschis la noi provocări.

Singurul lucru de care mă pot plânge la Audi, în general, este designul relativ anonim. De la depărtare toate modelele seamănă între ele. Așadar, apreciez faptul că poți personaliza atât de mult un A1. La interior ai preșulețele, oglinda retrovizoare, aeratoarele și consola centrală vopsite în culori ce contrastează cu griul prezent în proporție destul de mare în habitaclu. Deși nu pare mare lucru, aceste amănunte crează o atmosferă deosebită.

Desigur, orice detaliu în plus crește destul de mult prețul de achiziție al modelului, lucru ce se depărtează un pic de ideea unei mașini mici, economice, de oraș. Spre exemplu, numai pachetul ”competition legends” pentru habitaclu costă 683 euro.

Modelul testat beneficia de un pachet generos de personalizare a exteriorului care, incluzând și jantele de 17”, ajunge la un cost total ce depășește cu puțin 5.000 euro. Eleronul, difuzorul spate și prelungirea spoilerului sunt doar câteva dintre elementele distincte la acest model, la care se adaugă și autocolantele.

A1 este foarte plăcut de condus. Tot timpul ai senzația că te afli la volanul unei mașini din clasa compactă. Este destul de confortabil în ciuda suspensiei ferme și a pneurilor cu talon mic. Acestea din urmă și jantele de 17” conferă un comportament rutier impresionant, fiind vizate în special stabilitatea și distanțele de oprire. Nu trebuie să vă gândiți la serpentine, dar nici nu trebuie să la evitați. Motorul supraalimentat de 1.2 (86 CP) dezvoltă un cuplu de 160 Nm la 1.600 rpm și oferă un răspuns prompt la accelerație pe o plajă largă de turații.

Treptele lungi ale cutiei de viteze sunt ideale atât pentru obținerea unui consum cât mai mic de combustibil, cât și în timpul depășirilor unde schimbarea succesivă a treptelor nu este necesară.

Dacă îți place A1, atunci costul pachetului Competition este justificat pentru că schimbă radical modul în care privești mașina. În plus, tot timpul vei fi în centrul atenției cu acel număr 1 trecut pe portiere și dungile portocalii.

Date tehnice: Audi
A1
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.2 TFSI
Nr. usi/locuri 3/5
Masa proprie/totala [kg] 1040/1490
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 3955/1740/1415
Ampatament 2470
Volum portbagaj [l] 270 (920)
Motor si transmisie
Tip motor 1.2 TFSI
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1197
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 63(86)/4800
Cuplu max. [Nm/rpm] 160/1500
Cutie de viteze Manuala/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 180
0-100 km/h [s] 11.7
Consum urban/extra/mixt 6.2/4.4/5.1
Emisii CO2 [g/km] 118

Adaugati comentariu