Audi A1 Allroad e în teste. Cum va arăta viitorul mini-SUV?

Audi A1 Allroad (1)

Audi A1 Allroad va fi unul dintre cele mai mici SUV-uri de pe piața europeană, versiunea cu gardă mare la sol a versiunii mini, A1, prezentată în toamna trecută. Un prototip a fost surprins testând pe zăpadă.

Testele nemților se desfășoară în Peninsula Scandinavă. Mașina poartă lumini pe acoperiș și anvelope de iarnă de mari dimensiuni, dar în mare, este aceeași mașină ca A1.

Audi A1 Allroad (2)

Astfel, viitorul Audi A1 Allroad păstrează proporțiile mașinii de oraș, dar primește o gardă la sol mai mare, bare modificate și, deși camuflajul nu lasă să se vadă, își vor face apariția și protecții din plastic deasupra roților, pentru a-i sublinia natura aventuroasă. Sunt singurele modificări pe care A1 în versiune Allroad le prezintă la această oră.

Deși pregătit pentru suprafețe mai grele decât asfaltul, A1 Allroad are șanse mici să primească sistemul de tracțiune integrală quattro, tracțiunea 4×4 fiind o raritate în segmentul SUV-urilor mici.

Audi A1 Allroad (5)

La capitolul “motorizare”, Audi A1 Allroad se va baza pe propulsoarele versiunii prezentate anul trecut. Nu se mai regăsesc în gama A1 motoare diesel. Astfel, sub capotă se vor regăsi unitatea de 1.0 litru cu 3 cilindri, propulsoarele de 1,5 litri, respectiv 2 litri cu patru cilindri, cu puteri între 95 și 200 de cai putere, cuplate la o transmisie manuală sau la una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Versiunea 40 TFSI va fi disponibilă și cu transmisie S tronic cu șase trepte.

Sursă foto: Quattroruote.it

 

Adaugati comentariu