Audi A1 clubsport quattro – show car de 500 CP

Cu ocazia întâlnirii din acest an de la Worthersee, pasionații mărcilor Audi, Seat, Skoda și Volkswagen se vor bucura de prezența unui invitat special bazat pe modelul A1.

Construit pe principii derivate din motorsport, Audi A1 clubsport quattro ascunde sub capota cunoscutul propulsor turbo cu cinci cilindri in linie, prezent actualmente pe TT RS si RS3. Gratie unor modificari extensive puterea maxima ajunge la 503 CP, iar cuplul la 660 Nm. Evacuarea a fost montata, ca si in cazul modelului A4 de DTM, in lateral pe partea stanga inainte de roata spate.

Cu o greutate totala de 1.390 kg, A1 clubsport quattro atinge 100 km/h cu startul de pe loc in doar 3.7 secunde, timp comparabil cu marea majoritate a supercar-urilor contemporane. Puterea este transmisa ambelor punti prin intermediului sistemului quattro si a unei transmisii manuale cu 6 trepte. Viteza de top a fost limitata la 250 km/h. Exteriorul a fost vopsit in culoarea alba, intr-un contrast interesant cu plafonul negru realizat din CFRP (polimer ranforsat cu fibra de carbon).

In interior bancheta a fost eliminata, lasand loc unor traverse de rigidizare si a unor spatii de stocare dedicate castilor de competitie. Cum Audi nu are in plan producerea acestui model in serie, cei interesati se pot bucura de A1 clubsport quattro doar in plan virtual pe www.needforspeed.com, in cadrul jocului gratuit online.

Adaugati comentariu