Audi A3 sedan – concept, pentru moment

Special pentru Salonul Auto de la Geneva, Audi lansează A3 concept, o vitrină tehnologică ce înglobează tot ce are Audi mai bun in materie de infotainment și platforma tehnică.

Oficialii Audi par hotarati sa schimbe imaginea vizuala a brandului, iar acest concept, desi nu va face foarte probabil trecerea in realitate in aceasta formula, poate pune bazele noului trend. 

Exteriorului conceptului A3 a fost structurat pe o formula clasica de sedan cu patru portiere, detaliile de design sugerand sportivitate cu tuse de eleganta. Blocurile optice au fost integrate foarte cursiv ca o completare a liniilor caroseriei. Latura tehnologica nu a fost nici ea ocolita, noile faruri integrand cea mai nou evolutie a iluminarii cu LED-uri. 

Piesa centrala a interiorului este noul sistem de infotainment MMI, in timp ce elementele clasice Audi (intrerupatoare, manerele de deschidere ale usilor etc) subliniaza inrudirea cu modele de serie. Aspectele practice au fost si ele luate in calcul, spatiul destinat pasagerilor fiind foarte generos iar portbagajul masoara 410 l. 

La fel de spectaculos este si ansamblul motor transmisie, showcar-ul prezentat la Geneva beneficiind de un propulsor supraalimentat cu 5 cilindri in linie ce poate produce numai putin de 408 CP. Puterea este transmisia celor patru roti prin intermediul unei transmisii automate  S tronic cu sapte trepte si a celui mai nou sistem de tractiune integrala quattro. 

Sasiul folosit este derivat din cel al lui RS3 Sportback cu punte fata MacPherson si punte spate independenta, multe dintre componente fiind realizate fie din aluminiu, fie dintr-un otel ultra rezistent.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top