Audi A4 Allroad se înnoiește la Detroit – toate detaliile

Audi A4 Allroad primește o generație complet nouă, dezvăluită publicului larg la Salonul Auto de la Detroit. Noul model continuă tradiția break-urilor de lifestyle din Ingolstadt.

Rețeta rămâne aceeași. Pornind de la recent lansatul A4 Avant, Audi a creat un break cu aer de crossover. Garda la sol mai generoasă este mai mare cu 3,4 cm, ideea de robustețe tipică modelelor 4×4 fiind indusă de protecțiile suplimentare din plastic aplicate la nivelul pasajelor roților, al pragurilor și al parașocurilor față/spate.

Grila frontală cromată cu design specific este un alt detaliu definitoriu al versiunilor Allroad din panoplia constructorului german. Individualismul noului Audi A4 Allroad este susținut și de jantele exclusive, cu diametru de 17 sau, opțional, 18 inch.

audi-a4-allroad (6)

Sistemul Audi drive select de personalizare a setărilor de rulare primește un nou mod, intitulat sugestiv off-road. Acesta se adaugă posibilităților deja existente de calibrare a motorului, cutiei de viteze și a suspensiei adaptive – comfort, auto, dynamic, efficiency și individual.

Tracțiunea integrală Quattro cu cuplaj Haldex este oferită standard, indiferent de versiunea de motorizare aleasă. În Europa, vor fi disponibile cinci declinări TDI, cu patru și șase cilindri și puteri cuprinse între 150 și 272 CP, cuplate la cutii manuale cu șase rapoarte sau la transmisii automate cu șapte trepte (S tronic cu dublu ambreiaj) și opt trepte (Tiptronic cu convertizor de cuplu).

audi-a4-allroad (2)

Pe piața din Statele Unite, noul Audi A4 Allroad va putea fi comandat exclusiv în compania unui turbo TFSI de 2 litri și 252, alimentat cu benzină – disponibil, de altfel, și pe Bătrînul Continent. Motoarele TDI sunt deja istorie, peste Ocean. Debutul comercial, la nivel global, este programat pentru toamna acestui an.

Adaugati comentariu