Audi A5 Sportback 2.0 TFSI 211 CP

Audi A5 Sportback este cel mai nou sosit în categoria „coupe cu patru uși“ această nișă căpătând amploare în timp. Mai este loc și pentru un Audi?

  • Ansamblu foarte reusit motor/transmisie
  • calitate foarte buna a interiorului
  • Cam multe compromisuri la nivel de design exterior
  • se apropie de pretul unor rivali premium din segmentul mare

În ultima perioadă, pentru a câștiga din ce în ce mai mulți clienți, constructorii auto inventează din ce în ce mai multe clase. subclase și categorii de automobile. Probabil că, dacă gândim utopic, vom ajunge la concluzia că în scurt timp vom avea caroserii făcute pe comandă, la fel cum se întâmpla la începuturile epocii automobilului. Cel puțin asta e tendința pentru mașinile din clasele superioare. 

La fel cum se întâmplă la un costum făcut după măsură, calitatea detaliilor și frumusețea caroseriei ține de talentul carosierului. În cazul nostru „croitorul“ este celebrul designer Walter Da Silva, care consideră Audi A5 drept cea mai frumoasă creație a sa. Pentru cei care doresc un plus de versatilitate, dar nu vor să renunțe la caracterul lui A5, există acum A5 Sportback. 
Caracter dinamic
Liniile agresive trădează caracterul dinamic al mașinii care, în varianta testată era echipată cu propulsorul TFSI de 211 CP și transmisia cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Motorul supraalimentat formează o echipă bună alături de transmisia quattro și  îi imprimă mașinii reprize excelente. 

Transmisia automată reacționează rapid și ajută și ea la exploatarea resurselor de putere ale motorului, asta în condițiile unui consum normal de combustibil. Ținuta de drum este axată către sport, suspensiile fiind relativ rigide. Pentru cei care vor un compromis aproape perfect există opțional sistemul Audi Drive Select prin care se poate regla duritatea amortizoarelor după preferință.

Un Audi A5 Sportback echipat cu motorul testat costă 47,131 Euro cu TVA inclus, dar dacă optezi pentru câteva dotări mai pretențioase  prețul poate depăși ușor pragul de 55.000 Euro. Recomandat este să alegeți din lista de opționale Audi Drive Select, pachetul sport S-line și sistemul de sunet Bang & Olufsen, care va garanta o audiție deosebită.

Date tehnice: Audi
A5 Sportback
Sasiu si caroserie
Motorizare 2.0 TFSI
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1540/2145
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4710/1855/1390
Ampatament 2810
Volum portbagaj [l] 480 (980)
Motor si transmisie
Tip motor 2.0 TFSI
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1984
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 155(211)/4300
Cuplu max. [Nm/rpm] 350/1500
Cutie de viteze Automata/7
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 241
0-100 km/h [s] 6.6
Consum urban/extra/mixt 9.4/6.4/7.5
Emisii CO2 [g/km] 174

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top