Audi ar putea anunța intrarea în Formula 1 începând cu sezonul 2026

Audi se pregătește pentru a anunța intrarea în Formula 1 din sezonul 2026. Constructorul german a renunțat de curând la participarea în Formula E și își concentrează momentan eforturile pe participarea la Dakar 2022.

Audi este aproape de final în negocierile cu FIA pentru a intra în Formula 1 începând din 2026, spune publicația britanică Autocar. Din sezonul 2026, Formula 1 va adopta un nou set de reguli pentru a reduce costurile de participare și va adopta motorizări mai puțin poluante.

Audi e-tron FE07 – Formula E

Audi în Formula 1 din 2026

Într-o scrisoare adresată fostului președinte FIA Jean Todt, CEO-ul Audi Markus Duesmann și Oliver Hoffman, șeful departamentului de dezvoltare tehnică Audi, spun că sunt aproape de linia de sosire în ceea ce privește formalitățile pentru participarea în Formula 1, procesul fiind aproape de final, iar anunțul oficial ar urma să sosească anul viitor.

Nu este clar dacă și marca Porsche va face pasul spre F1, sau Grupul Volkswagen va decide ca Audi să reprezinte grupul german în cel mai înalt nivel al sportului cu motor. De asemenea, încă nu se știe dacă Audi va deveni un furnizor de motoare în Formula 1, sau va participa cu o echipă de uzină completă. Informații neconfirmate spun că Audi este în discuții cu McLaren și Red Bull despre potențiale parteneriate.

Până atunci, în luna ianuarie 2022 vom vedea modelul Audi RS Q e-tron în dificilul rally-raid Dakar. Gândit ca un automobil electric, dar având de acoperit distanțe uriașe de peste 800 km zilnic, modelul Audi RE Q e-tron are o soluție onboard pentru încărcarea bateriilor. Audi a ales motorul 2.0 turbo pe benzină ce era folosit de modelul de competiție RS5 DTM. Propulsorul nu este conectat la transmisie și este folosit exclusiv ca generator pentru bateria de 50 kWh și 370 kilograme furnizată de un partener tehnic încă nedezvăluit.

Via Autocar

Adaugati comentariu