Audi câştigă la Le Mans

Audi a terminat pentru a noua oară triumfător cursa de 24 de ore de la Le Mans. Modelul R15 TDI a funcționat perfect, fără a întâmpina dificultăți tehnice, dovedind încă o dată fiabilitatea tehnologiei TDI, dar și că motoarele Diesel pot impune ritmul și în competițiile automobilistice.

Audi a câştigat legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans pentru a noua oară, obţinând astfel acelaşi statut cu Ferrari pe lista onorifică a clasicei curse franceze de anduranţă. Eficienţa şi fiabilitatea au fost din nou factorii decisivi în cadrul celei de-a 78-a ediţii a cursei, ambele fiind punctele forte ale mărcii Audi, care se bucură de o reputaţie de constructor de automobile deosebit de eficiente. 

Cele trei automobile Audi R15 TDI ale echipei Audi Sport Team Joest au funcţionat pe întreaga distanţă fără a înregistra probleme tehnice şi în urma celei mai rapide curse Le Mans din toate timpurile, au ocupat primele trei locuri. Astfel, Audi a reuşit să obţină o triplă victorie pentru a patra oară la Le Mans, după 2000, 2002 şi 2004. 

Maşina câştigătoare condusă de Timo Bernhard (Germania), Romain Dumas (Franţa) şi Mike Rockenfeller (Germania) a parcurs în total 397 de tururi în 24 de ore. Cu o distanţă acoperită de 5.410 kilometri, cei trei au doborât recordul stabilit în 1971 de Dr. Helmut Marko şi Gijs van Lennep cu modelul Porsche 917, considerat imbatabil, deoarece linia dreaptă Hunaudières nu avea şicane la acea dată, aceasta fiind o altă ilustrare a performanţelor tehnologiei Audi TDI.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top