Audi confirmă o avalanşă de SUV-uri, noile Q1, Q6 şi Q8

Audi confirmă lansarea a numai puţin de trei SUV-uri complet noi: Q1, Q8 şi Q6 e-tron, un model cu propulsie 100% electrică, poziţionat între actualul Q5 şi noul Q7.

„În prima parte a lui 2018 vom lansa un SUV cu propulsie electrică, plasat în eşalonul premium al clasei mari. Va avea o autonomie de cel puţin 500 kilometri şi un design nou, foarte atrăgător, ancorat într-un limbaj dedicat exclusiv gamei e-tron. Acest SUV va fi construit pe a doua generaţie a platformei modulare MLB 2,” a anunţat directorul tehnic al mărcii, Dr Ulrich Hackenberg, cu prilejul adunării generale anuale a acţionarilor Audi.

Audi Q6 e-tron va fi un SUV cu o siluetă suavă, de coupe, puternic contrastantă cu pasajele proeminente ale roţilor şi blocurile optice fine. Designul noului Q6 e-tron preia ad-literam liniile proaspete, inaugurate de conceptul Prologue Avant, lansat acum mai puţin de o săptămână, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

„Este o maşină ce va pune pe primul plan pasagerii săi, un vehicul dedicat familiilor înstărite, cu pretenţii premium. Va avea o baterie de capacitate mare cu o autonomie de peste 500 km, devansând varianta de top a lui Tesla Model S şi devenind, astfel, o alternativă viabilă atât la SUV-urile alimentate cu benzină, cât şi la cele diesel,” a declarat Dr Ulrich Hackenberg, citat de revista britanică Auto Express.

Aşteptat pe piaţă în 2018, Audi Q6 e-tron nu va fi singurul SUV nou din gama constructorului german. Linia de modele polivalente va fi extinsă cu alţi cel puţin trei noi membri. Dacă la extremitatea superioară a acesteia vom regăsi din 2019 viitorul Audi Q8, un SUV full-size, cu pretenţii de lux şi şapte locuri somptuoase, rival direct pentru noul X7 de la BMW, la baza sa va sta, începând de anul viitor, micul Q1, fratele premium al unui ipotetic crossover derivat din Volkswagen Polo. De altfel, Audi plănuieşte lansarea a numai puţin de 60 de modele complet noi sau revizuite până în 2020.

Adaugati comentariu