Audi spune adio taxelor de roaming! De acum, călătoriile în Europa sunt mai economice cu Audi connect SIM.

Tocmai ce-am discutat despre clienții care-și aleg mașinile în funcție de nivelul de conectivitate pe care-l oferă. Astfel, conform studiului publicat de Nissan, în capul listei de criterii la alegerea unei mașini stau conectivitatea cu smartphone-ul și conexiunea la internet. Dacă ar fi să ne raportăm la acest studiu, atunci Audi n-ar trebui să-și facă griji pentru viitor.

Audi connect SIM

 

Și asta pentru că multe dintre noile sale modele, dotate cu a adoua generație de sistem infotainment, sunt de acum echipate cu Audi connect SIM. Acest sistem utilizează o cartelă SIM instalată de fabrică, ce va ajuta la schimbul de informații online. Sistemul conține un modul LTE/UMTS capabil de viteze de până la 100 Mbit/s. Serviciile suportate sunt variate și includ navigație cu Google Earth și Google Street View, accesarea informațiilor de călătorie, trafic și parcări. De asemenea, contul de Twitter și adresa de mail pot fi accesate cu noul sistem, la fel ca și calendarul de pe smartphone.

Un alt atu al noului sistem este cantitatea nelimitată de date ce poate fi accesată. În plus, sistemul este suficient de inteligent pentru a accesa rețeaua cu cel mai mic preț al traficului pentru majoritatea țărilor europene, eliminând sau micșorând costurile de roaming specifice călătoriilor prin Europa.

Audi connect SIM

 

Dincolo de noul sistem, clienții Audi pot opta contra cost și pentru pachete adiționale de date, pe care le pot folosi împreună cu hotspotul Wi-Fi pentru a naviga pe internet. Hotspotul permite conectarea a până la 8 telefoane și, la activarea opțiunii ”European data package”, beneficiază de tarife constante indiferent de țara în care călătoresc aceștia.

Noul card SIM, în combinație cu sistemul MMI Navigation asigură 3 ani de gratuitate în accesarea serviciilor de de mai sus, la achiziționarea anumitor modele de mașini. Pot beneficia de noul card posesorii de A3, A4, A5, Q2 și Q7. În viitor, SIM cardul va fi disponibil și pentru TT, R8, A6 și A7.