Audi e-tron 55 quattro: autonomie mărită în urma unui update software

Audi SUV-coupe electric autoexpert.ro

Audi a operat un update software pentru modelul electric e-tron 55 quattro ce a dus la mărirea autonomie cu 20 kilometri.

Audi a lansat un update software pentru modelele electrice e-tron fabricate în 2019 sau 2020. Acesta poate fi instalat la centrele service partenere Audi și îmbunătățește capacitatea netă a bateriei, mărind astfel autonomia.

Audi e-tron 55 quattro

Modelul Audi e-tron 55 quattro folosește o baterie de 95 kWh, ce oferă acum o capacitate netă de 86 kWh, față de 83.6 kWh cât oferea înainte. Creșterea capacității utilizabile se traduce prin o autonomie mai mare cu 20 kilometri. Autonomia oficială este acum de 441 kilometri.

Modelul Audi e-tron 55 quattro are o putere combinată a celor două motoare electrice de 408 CP. Cuplul maxim oferit e de 664 Nm, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde și o viteză maximă de 200 km/h.

Audi a mai modificat și sistemul care controlează cele două motoare electrice. Pentru creșterea eficienței, în modul normal de rulare, motorul electric de pe puntea față va fi oprit și deconectat în cea mai mare parte a timpului (cu excepția situațiilor în care mașina are nevoie de mai multă putere). Update-ul software mai îmbunătățește și sistemul de gestionare a temperaturii pentru componentele sistemului de propulsie.

Upgrade-ul software este gratuit și poate fi instalat la orice service Audi.

Citește și testul nostrul cu Audi e-tron Sportback 55 quattro S Line

Via Audi

Adaugati comentariu