Audi e-tron Quattro Concept. Nou rival electric pentru X6

Audi aduce la Frankfurt primul rival electric pentru X6 de la BMW. Intitulat Audi e-tron Quattro Concept, noul concept anunţă viitorul Audi Q6 e-tron, fratele cu aer de coupe şi propulsie 100% electrică al noului Q7.

Primele schiţe oficiale înfăţişează un SUV cu o siluetă aerodinamică, cu un Cx revoluţionar de 0,30, puternic contrastantă cu pasajele proeminente ale roţilor şi blocurile optice fine. Plasat în eşalonul premium al clasei mari, viitorul Audi Q6 va avea o autonomie de cel puţin 500 kilometri, cinci locuri şi va fi construit pe a doua generaţie a platformei modulare MLB 2.

Audi Q6 e-tron va fi animat de acelaşi sistem de propulsie 100% electric prezent şi pe versiunea de serie a supercarului R8 e-tron. Spre deosebire de R8, însă, Q6 va fi echipat cu trei şi nu cu două motoare electrice. Dacă primul motor este integrat în cutia de viteze, celelalte două sunt grefate pe puntea spate, angrenând fiecare dintre roţile corespondente.

Bateriile Li-Ion de 90 kWh vor fi montate jos pe podea, pentru un centru cât mai coborât de greutate al caroseriei făurită dintr-un mix inteligent de oţel, aluminiu şi CFRP (fibră de carbon ranforsată cu materiale plastice).

Aşteptat pe piaţa în maximum doi ani, noul SUV va fi poziţionat între actualul Q5 şi noul Q7, ca un rival direct pentru Tesla Model X.

Adaugati comentariu