Audi e-tron quattro: Cum arată noul SUV Coupe electric, rival pentru X6

Audi e-tron quattro, răspunsul mărcii germane la succesul lui Tesla Model X, se lansează anul viitor. Primele imagini spion cu versiunea de serie dezvăluie un design apropiat de cel al conceptului omonim din 2015.

Primul SUV Coupe electric din gama Audi va sosi în 2018. Liniile generale ale conceptului desenat de noul director de stil al casei germane, Marc Lichte, sunt neschimbate, fiind așteptate doar modificări de detaliu. Astfel, grila și blocurile optice față și spate afișează un layout sensibil diferit, căpătând proporții ceva mai generoase și o formă mai apropiată de cea promovată de conceptele Prologue.

Așa cum menționam mai sus, Audi e-tron Quattro va fi un SUV coupe poziționat între actualele Q5 și Q7, rival direct pentru Tesla Model X, dar și pentru BMW X6. Propulsia va fi, în consecință, asigurată de trei motoare electrice. Dacă primul motor este integrat în cutia de viteze, celelalte două sunt grefate pe puntea spate, angrenând fiecare dintre roţile corespondente.

Bateriile Li-Ion de 90 kWh vor fi montate jos pe podea, pentru un centru cât mai coborât de greutate al caroseriei făurită dintr-un mix inteligent de oţel, aluminiu şi CFRP (fibră de carbon ranforsată cu materiale plastice). Audi e-tron quattro va avea o autonomie de cel puţin 500 kilometri.

audi-e-tron-quattro (3)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top