Audi Prologue Allroad concept. Înapoi în viitor cu 734 CP

Audi face o nouă incursiune în viitorul propriului limbaj de design, cu noul Audi Prologue Allroad concept. Precursor al viitoarelor generaţii A6, A6 Allroad, A7 şi A8, acesta apelează la un sistem de propulsie hibrid cu o putere totală de 734 CP.

Noul prototip ce va fi expus la Shaghai este, în esenţă, o versiune cu gardă la sol cu 77 mm mai generoasă şi elemente exterioare decorative, cu rol de protecţie, a lui Prologue Avant, prezentat luna trecută la Geneva. Avem de-a face, aşadar, cu cel de-al treilea membru al familiei de concepte Prologue, inaugurată de un coupe, în 2014.

Stilul exteriorului poartă amprenta inconfundabilă a lui Marc Lichte, noul şef de design Audi, hotărât să grefeze liniile sale suave pe viitoarele game A6, A7 şi A8. Audi Prologue Allroad concept lasă să se întrevadă formele viitorului A6 Allroad, aşteptat pe piaţă în 2017. Cu o lungime de 5.130 mm, conceptul Prologue este cu 185 mm mai lung decât un A6 Allroad, anticipând, astfel, o dilatare a dimensiunilor viitorului model.

Interiorul continuă ideea îngemănării contrastante dintre pielea Havana Brown şi suprafeţele metalice cu conotaţii sportive. Interesante sunt perforaţiile ce imită elementele similare decorative afişate de noua grilă Single Frame Audi.Configuraţia 2+2, cu patru fotolii individuale nu se va regăsi, cel mai probabil, şi fişa de prezentare a modelului de serie.

allroad-1 (3)

Audi Prologue Allroad concept este animat de un sistem de propulsie hibrid, în centrul căruia regăsim un motor electric – integrat în carcasa transmisiei automate cu opt trepte; şi un V8 bi-turbo de 4 litri complet nou, dezvoltat în partneriat cu Porsche şi dedicat inclusiv viitoarelor generaţii Panamera şi Bentley Continental. Puterea sa exactă nu a fost comunicată, însă, în cazul conceptului Prologue Coupe, aceasta era cifrată la nu mai puţin de 600 CP. Resursele totale furnizare de întregul ansamblu sunt estimate la 734 CP şi 900 Nm.

Autonomia exclusiv electrică asigurată de bateriile litiu-ion de 14.1 kWh, montate sub podeaua portbagajului, este estimată la 54 de kilometri. Mult mai impresionante, însă, sunt cifrele legate de performanţe şi consum. Audi Prologue Avant are nevoie de numai 2.4 litri/100 de kilometri şi emite 56 de g/km de CO2, totul în condițiile în care poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde. Tracţiunea integrală quattro şi suspensia pneumatică adaptivă sunt standard.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top