Audi Prologue Allroad Concept se lansează la Shanghai

Audi Prologue Allroad Concept dezvăluie la Shanghai designul viitoarelor generaţii A6, A6 Allroad, A7 şi A8. Noul prototip este, în esenţă, o versiune cu gardă la sol mărită (plus 7,7 cm) şi elemente exterioare cu rol de protecţie, a lui Prologue Avant, expus la Geneva.

Sub capotă regăsim un sistem de propulsie hibrid, ce alătură unui V8 bi-turbo de 4 litri complet nou, un motor electric, integrat în carcasa transmisiei automate cu opt trepte. Puterea şi cuplul întregului ansamblu sunt estimate la 734 CP şi 900 Nm. Noul V8 a fost dezvoltat în partneriat cu Porsche şi va fi preluat şi de viitoarele generaţii Panamera şi Bentley Continental.

Audi Prologue Avant are nevoie de numai 2.4 litri de benzină per 100 de kilometri şi emite 56 de g/km de CO2. Sprintul de la 0 la 100 de km/h este realizat în 3.5 secunde, tracţiunea integrală quattro şi suspensia pneumatică adaptivă fiind standard.

În modul de rulare electric, autonomia este de maximum 54 de kilometri, bateriile litiu-ion cu capacitatea de 14.1 kWh fiind montate sub podeaua portbagajului

allroad-1 (2)

Din punct de vedere stilistic, Audi Prologue Allroad Concept prefigurează liniile viitorului A6 Allroad, dimensiunile sale fiind, însă, ceva mai generoase decât cele ale actualei generaţii: lungimea măsoară 5.130 mm, cu 185 mm mai mult.

La interior, surprinde layoutul cu patru fotolii individuale, precum şi contrastul dintre pielea Havana Brown şi suprafeţele metalice şi ornamentele cu perforaţii fine, inspirate de forma grilei frontale. Configuraţia 2+2 nu se va regăsi şi pe versiunea de serie.

Adaugati comentariu