Audi Prologue Avant Concept, rival pentru CLS Shooting Brake

Audi prezintă la Geneva conceptul Prologue Avant. O evoluţie a coupe-ului Prologue din 2014, acesta lasă să se întrevadă viitorea direcție de design a viitoarelor generaţii A6, A7 și A8, anunțând în același timp și un posibil rival pentru Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.

Prezentînd o linie extrem de înclinată a plafonului și jante uriașe din aliaj de 22 de inci, Audi Prologue Avant primește o grilă frontală hexagonală supra-dimensionată şi sistem de iluminare Matrix LED. În esență, noul concept arată cum noul limbaj de design al lui Audi, stabilit de noul șef de design Marc Lichte, se mulează pe scheletul unui break și, totodată, pe mașinile mult mai practice din cadrul gamei.

Dimensiunile exterioare vor nu se îndepărta de cele ale conceptului original, fiind uşor mai lung, mai lat şi mai înalt decât acesta: 5110 mm lungime, 1970 mm lăţime, 1400 mm înălţime.

Preluat direct de la Prologue Coupe, interiorul reprezintă însăşi definiţia minimalismului, cu o suită de display-uri cu sistem touch și un monitor lat OLED care practic înlocuiește toată aparatura de bord.

Propulsia este asigurată de un sistem hibrid, preluat de noua generație a SUV-ului Audi Q7. Un motor V6 TDI de 3.0 litri lucrează în tandem cu o unitate electrică pentru a oferi o putere totală de 455 CP.

audi-prologue-4

Audi Prologue Avant consumă numai 1.6 litri/100 de kilometri şi emite 43 de g/km de CO2, totul în condițiile în care poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.1 secunde. Autonomia exclusiv electrică asigurată de bateriile litiu-ion este estimată la 54 de kilometri. Tracţiunea integrală quattro şi suspensia pneumatică adaptivă sunt standard.

Adaugati comentariu