Audi Q1 – Nemții pregătesc un SUV mic, mic, mic

Audi Q1 (2)

Este agitație la vârf la Audi. Șefii de la Ingolstadt sunt pe cale să aprobe construirea unui SUV mic, cu denumirea Audi Q1, care ar putea fi lansat înainte de finele anului 2020.

AutoExpress anunță că AudiQ1 va avea la bază viitoarea generație A1, programată să se lanseze anul acesta. Astfel, SUV-ul va avea la bază cea mai mică versiune a platformei grupului Volkswagen, MQB, pe care sunt construite și SEAT Ibiza, și Volkswagen Polo.

Șeful diviziei de Vânzări și Marketing de la Audi, Bram Schot, susține că cererea în continuă creștere în segmentul SUV-urilor ar putea forța mâna companiei și ar putea grăbi lucrurile. Audi știe că trebuie să speculeze momentul, iar cea mai bună metodă este un frate mai mic pentru Q2-ul prezentat în 2016.

Audi Q1 (1)

Candy crush – Test drive Audi Q2, un SUV de oraș

“Nu poți ignora tendințele din segmentul SUV; întrebarea este cât de mult ne implicăm în programul SUV-urilor? În funcție de oportunități,, vom decide viitoarea gamă de produse. Dar să nu fiți surprinși deloc dacă în doi sau trei ani, veți vedea mașina pe șosele, pentru că noi încercăm să reacționăm foarte rapid la cerințele pieței”, a anunțat Schot.

Q1 ridicat pe platforma MQB va prelua motoarele pe benzină și pe motorină ale familiei Volkswagen. Gama de motorizare va include un motor turbo pe benzină de 1.0 litru, o unitate turbo pe benzină de 1.5 litri și un propulsor diesel de 1.6 litri. Sunt șanse ca și o versiune cu propulsie mild-hybrid să intre în cărți pentru clienții viitorului membru al familiei Q.

 

Adaugati comentariu