Audi Q1 este confirmat din nou pentru producție în 2016

Audi Q1 | AutoExpert.ro

Într-o conferință de presă recentă, directorul Audi, Rupert Stadler, a reafirmat faptul că SUV-ul supermini premium Q1 va fi gata pentru lansare anul viitor.

Noul model va folosi cea mai mică interpretare posibilă a platformei modulare MQB și va fi construit într-o fabrică în curs de amenajare din cadrul sediului central Audi din Ingolstadt. Potrivit declarațiilor designerului șef Marc Lichte de anul trecut, aspectul mașinii a fost deja finalizat însă este încă menținut secret cu succes de către marca germană.

Audi Q1 este primul model dintr-o serie de SUV-uri cu care Audi plănuiește să crească ponderea lor în vânzările totale ale mărcii de la 30% în momentul acesta, la 35% în 2020. Sunt deja anunțate două modele, un Q8 și un Q6, ambele fiind niște versiune „mai sportive” (a se citi coupe) ale lui Q7 și respectiv Q5. Din păcate pentru Audi, ei nu dețin și drepturile de folosință pentru denumirile Q4 și Q2 (care aparțin Alfa Romeo), deci orice mutare similară pentru modele precum Q3 sau Q1 va trebui să poarte alte nume.

Așteaptă-te ca la un moment dat pe parcursul lui 2015, Audi să prezinte acest nou mini-SUV premium sub forma unui așa-zis concept, care nu va fi de fapt decât un Q1 cu foarte puține modificări.

Audi Q1 va folosi aceeași gamă de motorizări ca și modelul A3, la fel ca și el având tracțiune față și doar opțional sistemul quattro.

Planurile Audi sunt de a mări gama de produse până la 60 de modele în anul 2020, iar un SUV de clasă mică s-ar putea dovedi unul dintre cele mai bine vândute modele dacă e să ne luăm după ce se întâmplă la autoturismele normale unde A3 a depășit A4 ca volum de vânzări (cel puțin în Anglia).

Potrivit estimărilor, un Q1 va avea prețuri comparabile cu cele ale unui MINI Countryman echivalent.

 

Sursa: autocar.co.uk

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top