Audi Q5 Sportback: informații și fotografii oficiale

Audi a prezentat primele imagini oficiale cu noul SUV Q5 Sportback. Noul model va fi disponibil din prima partea a anului 2021 cu motorizări plug-in hybrid și versiune performantă SQ5.

Primele imagini cu noul Audi Q5 Sportback au fost publicate de constructorul german. Audi mărește gama SUV-ului Q5 cu o versiune coupe denumită Sportback. Noul Q5 Sportback va fi disponibil începând cu prima jumătate a anului viitor.

Noul model va putea fi configurat cu motorizări diesel sau benzină plus versiune plug-in hybrid. Audi Q5 Sportback va deveni un rival direct pentru modele ca BMW X4 sau Mercedes-Benz GLC Coupe. Noua versiune preia elemente de deign de la noul Q5 facelift, dar mizează pe plafonul plonjat pentru un profil diferit.

Față de un Q5 normal, varianta Q5 Sportback are un portbagaj mai mic cu 40 de litri având un volum de 510 litri.

La lansare, noul Audi Q5 Sportback va fi disponibil cu două motorizări pe benzină și un propulsor diesel. Varianta diesel va purta indicativul 40 TDI și va folosi motorul 2.0 TDI cu sistem mild-hybrid de 204 CP.

Variantele pe benzină sunt 40 TFSI (2.0 204 CP) și 45 TFSI (2.0 265 CP). Va exista și o versiune SQ5 Sportback echipată cu motorul diesel 3.0 TDI ce oferă 347 CP. Audi spune că Q5 Sportback va fi disponibil și în versiuni plug-in hybrid cu două variante de putere, dar nu au dat încă detalii tehnice despre aceastea.

La interior, noul SUV coupe va folosi instrumentarul de bord digital cu display de 12.3 inch și ecran central de 10.1 inch.

Prima schiță cu Audi Q5 Sportback

Via AutoExpress

Adaugati comentariu