Audi Q8 e-tron: Cel mai mare SUV Audi sosește la Detroit

Audi Q8, cel mai mare SUV din panoplia mărcii germane, va fi prefigurat, luna viitoare, la Detroit, de un concept 100% electric, apropiat de versiunea de serie, așteptată pe piață în 2019.

Audi nu a dezvăluit, în avanpremiera lansării noului concept, decât două schițe cu titlu de teaser. Potrivit designerului șef Marc Lichte, Q8 va folosi drept sursă de inspirație stilistică viitorul A8 și nu actualul Q7. Această poziționare se reflectă în designul diferit de cel al fratelui mai mic Q7, conceptul Q8 preluând nu doar alura unui SUV coupe, ci și elemente evidente de stil de la noul A8 și de la conceptele Prologue.

Audi Q8 nu trebuie confundat cu prototipul e-tron Quattro, cel care anticipa viitorul model Q6 e-tron, plasat între Q5 și Q7. Q8 este un SUV situat în eșalonul superior al clasei mari, acolo unde va înfrunta BMW X6 și Mercedes GLE.

Varianta de serie a noului Audi Q8 va fi construită pe a doua generaţie a platformei modulare MLB Evo și va fi animată de acelaşi sistem de propulsie 100% electric prezent şi pe conceptul e-tron Quattro. Astfel, Q8 e-tron va fi echipat cu trei motoare electrice, unul integrat în cutia de viteze și celelalte două grefate pe puntea spate, angrenând fiecare dintre roţile corespondente.

Surse neoficiale anunţă o autonomie de peste 500 km și o putere maximă de peste 500 CP, valoare ce sugerează performanţe demne de o maşină sport veritabilă. Adevărul va ieşi la iveală peste mai puţin de o lună, la Salonul Auto de la Detroit.

Audi-Q8-Study-1

Adaugati comentariu