Audi Q8 – disponibil în România din luna octombrie

Audi Q8 - disponibil în România din luna octombrie

Descris de producător drept un SUV coupe Audi Q8 îmbină ce au mai bun de oferit două universuri, aparent diferite: aspectul elegant al modelelor coupe cu versatilitatea SUV-urilor de talie mare.

Audi Q8 are o lungime de 4.901 milimetri, lățime de 1.935 milimetri, înălțime de 1.616 milimetri și şi o gardă la sol de până la 254 de milimetri. Ampatamentul este de aproape trei metri și volumul standard al portbagajului este de 605 litri.

Pe pieţele europene, Audi Q8 vine echipat cu motorul 3,0 TDI( Q8 50 TDI) cu o putere generată 286 CP și un cuplu de 600 Nm. SUV-ul sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 245 km/h.

Pot fi alese trei configuraţii pentru şasiu. Suspensia pneumatică adaptivă cu sistemul de control al amortizării ca dotare opţională, în configuraţie confort sau sport. Șoferul poate alege patru moduri diferite, care variază garda la sol cu până la 90 de milimetri. Suspensiile cu sistemul de control al amortizării sunt incluse în echiparea standard.

Opțional poate fi comandată direcţia all-wheel, care poate braca roţile din spate cu până la 5 grade. La o viteză de deplasare redusă, roţile din spate sunt îndreptate în direcţia opusă celei a roţilor din faţă, reducând astfel cu circa un metru diametrul de bracare al SUV-ului.  La viteze mari, roţile din spate sunt îndreptate în aceeaşi direcţie cu cea a roţilor de pe puntea faţă pentru o stabilitatemai bună.

În dotarea standard, Audi Q8 este echipat cu MMI navigation plus, care utilizează noul standard LTE Advanced pentru transferul de date. Sistemul de navigaţie poate calcula o ruta on-line de pe serverele providerului de hărţi. MMI navigation plus include şi Audi virtual cockpit. Afişajul său de 12,3 inchi poate reda informaţiile în două moduri diferite de afişare (clasic şi navigaţie). Acestea pot fi selectate cu ajutorul volanului multifuncțional.

Audi a renunţat aproape complet la butoane şi dispozitive mecanice, operarea fiind concentrată pe două ecrane tactile de înaltă rezoluţie. Ecranul superior, cu diagonala de 10,1 inchi, este utilizat pentru a controla sistemul de infotainment şi de navigaţie. Ecranul inferior de 8,6 inchi îi permite şoferului să controleze sistemul de încălzire, ventilaţie şi aer condiționat, precum şi alte funcţii de confort.

Audi oferă pentru noul Q8 patru pachete de piele şi numeroase alte opţiuni adiţionale pentru cei care îşi doresc un automobil cu semnătură proprie.

Noul Audi Q8 poate fi comandat în România cu prețuri care încep de la 76.500 de euro.

Adaugati comentariu