Audi Q9 va intra în arena SUV-urilor premium de clasă mare

Audi Q8 - disponibil în România din luna octombrie

Familia Q se mărește. Audi are deja în gamă modelele Q2, Q3, Q5, Q7 și mai nou, Q8. Va intra în curând, în jocul SUV-urilor premium de clasă mare și Q9.

Audi lucrează intens la crossover-ul Q8, prezentat luna aceasta, la Shenzen, în China, dar face deja planurile pentru Q9. Întrebat despre viitorul SUV, șeful diviziei de design de la Ingolstadt a răspuns: “Avem atât de multe idei!” Nu este o confirmare, dar nici nu a contrazis apariția vehiculată. Fostul CEO Rupert Stadler, arestat săptămâna trecută, spunea atunci că doar “Clienții vor decide ce vor în viitor.”

Audi Q9 ar fi rivalul perfect pentru Range Rover și fratele din grupul Volkswagen, Bentley Bentayga, care însă joacă într-o altă ligă datorită prețului mult mai mare. Q9 va oferi ceva diferit față de Land Rover, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și luxul, dezvăluie revista britanică Autocar.

Constructorul din Ingolstadt a intrat în jocul SUV-urilor cu al său Q7 în 2005. De atunci, Q2, Q3 și Q5 au fost lideri în segmentele lor, iar Q8 vine să cucerească propriul teritoru premium.

Aston Martin și Ferrari vor accede în lumea vehiculelor de lux cu gardă mare la sol, iar Mercedes cochetează cu ideea lansării unui SUV Maybach.

La polul opus, Audi amână amânarea unui SUV mai mic decât Q2, lăsând rolul de model entry level lui Audi Q1, care a primit o nouă generație.

“Cred că avem ce ne trebuie cu Q2, pentru că este un produs premium poziționat în gama corectă de prețuri”, spunea Stadler, întrebat despre un posibil Q1. “A1 este mașina noastră dedicată tinerilor.”

Adaugati comentariu