Audi R18 TDI Ultra de vânzare

Audi R18 TDI Ultra autoexpert.ro

Îți dorești un monopost participant în competiția 24 h de la Le Mans? Dacă da, acum poți cumpăra un Audi R18 TDI Ultra!

Ce poți face cu un monopost de curse? Să-l scoți pe circuit sau să-l ții ”în vitrină”. Cel din știrea de față este unul din cele 6 exemplare de Audi R18 TDI Ultra aflate ”în viață”, și singurul deținut de o companie privată.

Este perfect funcțional și a trecut printr-un proces de restaurare înainte de a fi oferit spre vânzare. Astfel, după ce va fi vândut, va fi gata să se dezlănțuie pe circuit. Este unul dintre exemplarele care au pus umărul la victoria în celebra cursă de la Le Mans în 2011. Un monopost condus de Marcel Fassler, Andre Lotterer și Benoit Treluyer a învins atunci.

Audi R18 TDI Ultra autoexpert.ro

De fapt, exemplarul de față folosit pentru dezvoltarea și omologarea modelului Audi R18 TDI Ultra. Totodată, a fost folosit ca mașină de rezervă în mai multe curse din 2011. A fost restaurat în 2018 și acum este singura unitate perfect funcțională scoasă la vânzare. Până la următoarea revizie generală mai sunt 10.000 km iar cutia ar trebui verificată peste 7000 km, deci suficient timp de distracție.

Audi R18 TDI Ultra autoexpert.ro

Audi R18 TDI Ultra: motorul

Un motor TDI V6, de 3,7 litri, ce dezvoltă 532 CP, se ocupă de propulsarea monopostului. Chiar dacă puterea este mai mică decât la predecesorul său, R15, și greutatea este redusă cu 25 kg, și consumul a scăzut. Astfel, R18 a mizat pe mai puține opriri la boxe și pe o agilitate superioară în viraje pentru victorie.

Audi R18 TDI Ultra autoexpert.ro

Îl poți cumpăra accesând acest link. Iar dacă nu ești convins că vrei un monopost dedicat exclusiv circuitului, vei găsi acolo și niște modele celebre de stradă pe site. De exemplu, un Bugatti EB110 SS și o ediție specială Ferrari F12 TDF au fost vândute aici. Totuși, prețurile de vânzare nu sunt publicate. Dacă vrei să le afli și, eventual, să licitezi, va trebui să te loghezi pe site.

 

 

Adaugati comentariu