Noul Audi R8 E-Tron Quattro 2015 este și mai eficient

După Porsche și Nissan, a venit rândul ca Audi să-și prezinte noua mașină cu care va concura anul ăsta la Le Mans și la alte curse din calendarul FIA WEC. Noul R8 E-Tron Quattro este mai eficient, mai aerodinamic și, nu în ultimul rând, mai rapid.

Din punct de vedere vizual, noul R8 E-Tron Quattro diferă foarte mult de cel dinainte – sau cel puțin așa susține Audi. Structura de bază a rămas aproape neschimbată, însă modificările aduse aerodinamicii mașinii i-au schimbat serios aspectul. Tot grija față de dirijarea aerului a dus și la noua formă a farurilor, care folosesc atât tehnologie LED (Matrix LED), cât și laser (Audi Laserlight).

Noul model dublează cantitatea de energie pe care sistemul electric o poate elibera pe fiecare tur la Le Mans de la 2, la 4 megajouli. Motorul electric generează o forță mai mare de 200 kW (272 hp), o creștere substanțială față de modelul trecut, drept pentru care Audi a trebuit să umble și la capacitatea de stocare sistemului care primește acum până la 700 de kilojouli – o creștere cu 17 procente față de 2014.

În ciuda acestor creștere de performanță R8 E-Tron Quattro rămâne la masa minimă admisă – 870 kg. Din cauza perfromanțelor crescute ale sistemului hibrid, motorul cu ardere trebuie să sufere unele restricții, conform regulamentului. Prin urmare, motorul V6 trebuie să se descurce cu 2,5% mai puțin carburant pe tur decât în anul precedent.

r8 e-tron quattro - autoexpert.ro (6)

Inginerii Audi spun că motorul V6 TDI de 558 hp nu va avea nicio problemă în a face față acestei restricții grație modificărilor permanente care i-au fost aduse. De la introducerea motoarelor TDI în cursele de anduranță, deși timpii pe tur au scăzut în permanență, același lucru l-a făcut și consumul de carburant – cu 38% din 2006 și până în 2014.

Audi ține să marcheze faptul că participarea în întreceri sportive de orice fel are ca principal scop dezvoltarea și testarea noilor tehnologii care vor ajunge în cele din urmă pe mașinile de stradă, dând exemplu aici sistemul de tracțiune integrală quattro, motoarele TFSI, dezvoltarea motoarelor TDI sau sistemele de iluminat cu LED și laser. Nu în ultimul rând, trebuie amintit și sistemul de propulsie hibridă care acum poate fi găsit și pe viitorul Audi Q7.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top