Audi R8 GT Spyder – ediție limitată

Versiunea decapotabilă a lui R8 a trecut printr-o cură de slăbire. Cu 85 de kg mai ușoară decât modelul standard, R8 GT Spyder va fi produs într-o serie limitată.

Anul trecut Audi lansa versiunea GT a modelului R8 Coupe, cu o filozofie asemanatoare, bazata pe cresterea performantei prin scaderea greutatii totale. Cele 333 de unitati disponibile au fost epuizate la scurt timp de la lansarea oficiala, iar Audi va pastra aceeasi strategie si in cazul versiunii decapotabile.

Montat central, propulsorul V10 de 5.2 l nu a primit imbuntatiri in materie de performante, cei 560 CP fiind suficienti pentru a propulsa roadsterul pana la 100 km/h in doar 3.8 secunde. Viteza de top este de 317 km/h si poate fi atinsa doar in formula capotata.

Reducerea greutatii a fost realizata prin folosirea materialelor compozite, atat la panourile de exterior cat si in interior. Spre exemplu, scaunele sport clasice au fost inlocuite cu unele din polimer ranforsat cu fibra de carbon pentru o scadere totala a greutatii de 31 kg. Diferenta pana la 85 de kg a fost obtinuta prin interventii la nivelul jantelor, franelor si transmisiei.

Modelul GT Spyder este oferit standard cu transmisia automata R-Tronic cu sase trepte, padele pe volan si doua moduri de schimbare automata a treptelor. In partea superioara a turometrului R-Tronic poate schimba treptele intr-o zecime de secunda. Puterea este transmisa ambelor punti prin intermediul sistemului quattro cu diferential blocant pe puntea spate.

Prețul acestei ediții limitate este de 207.800 euro (valabil pentru piata din Germania).

Adaugati comentariu