Audi renunţă la lansarea monovolumului compact A3 Vario

Audi abandonează planurile de a lansa A3 Vario, un monovolum compact derivat din A3 şi poziţionat ca un rival direct pentru Seria 2 Active Tourer de la BMW.

Compania germană susţine că nu are nevoie de niciun MPV mic pentru a atinge bariera psihologică de 2 milioane de maşini vândute anual. BMW, în schimb, mizează totul pe cartea monovolumelor, constructorul bavarez anunţând deja o versiune cu şapte locuri a lui Active Tourer, intitulată Seria 2 Gran Tourer.

Directorul de dezvoltare Audi, Ulrich Hackenberg, a declarat că preferă să lase firma-mamă Volkswagen, care se laudă cu un portofoliu larg de MPV-uri, să se ocupe de prezenţa grupului VAG în acest segment.

Audi are deja la activ o experienţă neplăcută în acest sens. Micul A2, lansat în 2000, a fost un eşec comercial de proporţii. Producţia sa a încetat în 2005, în urma cererii tot mai scăzute, determinată în mare parte de preţul ridicat impus de arhitectura inedită, din aluminiu, a modelului de clasă mică.

Hackenberg a explicat că Audi preferă să redirecţioneze fondurile necesare dezvoltării unui urmaş spiritual al lui A2 către lansarea viitorului Q1, fratele mai mic al lui Q3. “Trendul general favorizează în continuare crossoverele şi SUV-urile. Suntem încrezători că putem atinge ţintele de vânzări păstrând direcţia actuală de dezvoltare.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top