Audi renunță la nivelul 3 de conducere autonomă pentru Audi A8

conducere autonomă nivel 3 Audi A8

Audi renunță la nivelul 3 de conducere autonomă pentru Audi A8 deoarece nu există legislație în acest scop și nu poate vinde mașina cu această dotare. 

În 2017 la lansarea celei de-a patra generații Audi A8, producătorul de lux anunțase că noul Audi A8 va fi prima mașină din lume care va dispune de opțiune pentru nivelul 3 de conducere autonomă.

Ce înseamnă nivelul 3 de autonomie?

Practic, mașina se poate deplasa până la viteze de 60 km/h. Vehiculul nu numai că menține automat viteza și distanța față de vehiculul din față, dar și schimbă benzile în mod automat și poate să depășească.

Vezi ce oferă fiecare din cele cinci nivele de conducere autonomă

Audi nu a livrat însă niciun model Audi A8 cu nivelul 3 de conducere autonomă. Opțiunea era foarte scumpă costând circa 11.000 euro dar nu prețul sau vreo problemă tehnică au împiedicat livrarea sistemului ci lipsa unei legislații adecvate.

Politicienii tot discutau despre viitorul conducerii autonome dar nu au fost în stare să ofere un cadru legislativ.
Ce se întâmplă în cazul unui accident? Cine este de vină? Șoferul sau producătorul? Este răspunzătoare societatea de asigurări și dacă da în ce fel?

Christian Hartmann, PR în problemele de conducere autonomă, citat de revista germană auto motor und sport, a spus: “Nu vom vedea pe stradă niciun Audi A8 cu conducere autonomă de nivel 3 deoarece nu există încă o reglementare legală.”

.Din cauza lipsei cadrului legislativ, Audi nu dorește să mai investească în acest proiect mai ales că ciclul de viață al actualului A8 se află deja la jumătatea vieții.

Însă cunoștințele acumulate în această perioadă vor fi utilizate în viitor în cadrul organizației Car.Software pentru proiecte viitoare.

Audi A8 este și în prezent singura mașină de serie din lume care a fost disponibilă cu un sistem de conducere autonomă de nivel 3.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top