Audi RS e-tron GT va avea două motoare electrice și 655 CP

Audi a publicat un set de imagini cu prototipul modelului electric RS e-tron GT, un sedan de 655 CP ce va avea o autonomie de aproximativ 400 km.

Audi se pregătește pentru lansarea primului model sedan electric performant din gama RS. Numit Audi RS e-tron GT, modelul va utiliza două motoare electrice pentru un total de 600 CP și 830 Nm. La plecarea de pe loc cu funcția Launch Control, cele două motoare electrice pot oferi 655 CP.

Deja o parte din presa din vestul Europei a avut ocazia să pună prototipul la încercare, iar primele imagini cu modelul purtând un camuflaj ușor au fost deja publicate de Audi.

Având 600 CP la dispoziție, modelul RS e-tron GT poate accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 3.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/oră.

Pentru că împarte arhitectura cu modelul Porsche Taycan, noul model electric de la Audi va folosi bateria de 83.7 kWh care îi va oferi modelului RS e-tron GT o autonomie de aproximativ 400 km.

Pentru încărcare vor putea fi folosite inclusiv stații ultra-rapide de 350 kW, unde modelul se poate încărca în 22 minute până la 80%.

Via Audi, Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top