Audi RS Q8 a ieșit pe circuit

Audi RS Q8 (8)

Audi Q8 a fost prezentat, iar constructorul din Ingolstadt trece la nivelul următor și îl pregătește de lansare pe fratele mai puternic, Audi RS Q8. SUV-ul ultra-performant a ieșit deja la teste pe Nurburgring.

Așadar, fotografiile spion arată că RS Q8 vine cu un look mai robust și mai agresiv față de versiunea standard. Mașina primește bare redesenate, prize de aer mai mari, evacuări mari de formă ovală și jante de mari dimensiuni.

Așa arată noul Audi Q8 – Mașina potrivită la timpul SUV-urilor

Audi RS Q8 (2)

Audi RS Q8 va fi ruda din Germania a lui Lamborghini Urus și are șanse mari să primească același motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care la SUV-ul italian dezvoltă 650 CP și 850 Nm, dar și transmisia automată cu opt rapoarte. Urus atinge o viteză maximă de 305 km/h, așa că ne putem aștepta ca RS Q8 să vină cu specificații asemănătoare. La baza versiunii RS se va regăsi platforma grupului MLB Evo, pe care sunt construite și alte modele ale grupului, ca noul Porsche Cayenne, Bentley Bentayga și Lamborghini Urus.

Lamborghini lansează primul super SUV al lumii, Urus

Audi RS Q8 (4)

La bord, șoferul va primi conceptul Audi Virtual Cockpit cu ecran tactil de 12.3 inci, care va reda cea mai nouă generație a sistemului multimedia MMI. Scaune sport, combinații de culori și dotări tipice versiunilor RS vor sublinia natura sportivă a SUV-ului.

Audi RS Q8 vine într-un segment ultra-select, în care își fac deja de cap BMW X6 M și Mercedes-AMG GLE 63.

Sursă foto: Quattroruote.it.

Adaugati comentariu