Audi RS Q8 – Informații și fotografii oficiale

Audi a adăugat în gama modelului Q8 o versiune performantă numită RS Q8 animată de un motor V8 de 4.0 litri de 600 CP.

Audi RS Q8 devine cel mai performant model din gama SUV-ului coupe Q8. Producătorul german din Ingolstadt a anunțat acest model acum o lună de zile prin intermediul unui clip video unde un prototip al modelului RS Q8 parcurgea celebrul circuit de la Nurburgring în 7 minute și 42.2 secunde.

Versiunea de serie a modelului Audi RS Q8 se remarcă prin elementele speciale de caroserie care îi dau un look mai agresiv față de modelul Q8 normal. Carcasele exterioare ale oglinzilor și grila frontală sunt vopsite în negru. Versiunea RS folosește jante de 22 inch, opțional putând fi montate și roți de 23 inch.

Noul Audi RS Q8 oferă în standard faruri LED, iar opțional pot fi alese și farurile HD Matrix LED. La interior, Audi oferă sistemul Virtual Cockpit și scaune RS Sport.

Sub capotă se regăsește propulsorul V8 de 4.0 litri, motor folosit și de modele ca Porsche Cayenne, Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus. Puterea dezvoltată este de 600 CP și 800 Nm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală quattro și o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Audi RS Q8 accelerează de la 0 la 100 km/oră în 3.8 secunde, iar de la 0 la 200 km/oră în 13.7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top